22 Mayıs 2013 Çarşamba

Yaşasın Yaz Tatili!!..



 Vee Yaz Okulu programımız belli oldu!.. Okullar kapanır kapanmaz yaz moduna geçiyoruz. çok keyifli bir program oluşturduk. İlk beş haftalık planımız aşağıda. Eğlenceli bir yaz bizi bekliyor!..
17 Haziran – 13 Eylül YAZ DÖNEMİ SINIF PROGRAMI
11:00 – 12:00 - Sabah Sporu + Nefes Egzersizleri + Bahçe
12:00 – 12:45 - Öğle Yemeği
13:00 – 14:30 - Haftanın teması – Sanat Atölyesi / Proje
14:30 – 15:00 - Değerler Eğitimi
15:00 – 15 20 - İkindi kahvaltısı
15:30 – 16:00 - Atölye Çalışması/ Serbest Oyun zamanı

Haftanın 1 günü Sanat Atölyesi 11.00 - 12.30 saatleri arasında Idealtepe 50. Yıl Korusuna gercekleştirilecektir.

Yapılan araştırmalara göre çocuklar açık havada, özellikle koru gibi büyük ağaçların olduğu mekanlarda daha kolay ögrenebilmekte ve enerjilerini daha kolay boşaltabilmekteler. Bu sebeple hem atölye çalışmalarını destekler nitelikte olduğundan, hem de malzeme toplama, ayrıştırma, doğa döngüsünü anlama gibi sebeplerle doğa derslerimizi yapmaktayız. Aynı zamanda çevresindeki dünyaya duyarlı ve doğa dostu çocuklar yetiştirmek de bizim için oldukça önemli.

Bahçe ve serbest oyun zamanlarında su oyunları ve top oyunları gibi fiziksel hareket ve açık hava gerektiren oyunlar tercih edilecektir.

HAFTA HAFTA KONULARIMIZ;

1. Hafta – Çevremdeki Kurallar – Annemin elinden neden tutmalıyım?,       Trafikte bir minik olarak sorumluluklarım nelerdir?, Evde ben neler  yapabilirim?
2. Hafta - Denizler & Okyanuslar – Deniz neden tuzludur?, Dalga nasıl oluşur?,       Kum nasıl oluşur?, Tsunami nasıl meydana gelir?, Kabuklu deniz hayvanları nasıl oluşur?,
3. Hafta – Ağaçlar ve Bitkiler – Çiçekler neden açılıp kapanır?, Sera etkisi nedir?, Ağaçlar neden sonbaharda yaprak döker?,  Yüksek dağlarda neden ağaç olmaz?, Otlar neden yeşildir?,
4. Hafta – Hayvanlar – Filler neden kocamandır?, Tavuklar neden yumurtlar?, Kediler karanlıkta görmeyi nasıl başarır?,  Balıklar nasıl nefes alır?,
5. Hafta – Havada neler oluyor? – Rüzgar nasıl oluşur?, Yağmur nedir?, Bora nasıl meydana gelir?, Hortum nasıl meydana gelir?
Gibi soruların cevaplarını bulacağız. Ve bu bilgileri sanat atölyesinde yapacağımız projelerle birleştireceğiz. Yaz okulu programına katılacak çocukların yaş aralıkları farklılık gösterdiğinden, her yaşa hitab eden bir içerik oluşturduğumuzdan emin olabilirsiniz.

Not: Göztepe - Pendik arası tüm güzergahlara öğrenci servislerimiz mevcuttur. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder