4 Mart 2013 Pazartesi

başladık :)



bugün ilk pazartesi günümüzü geçirdik :) değişiklikler yapmaya başladık. önceliğimiz işlerliği hiçbir zaman bitmeyen mutfaktı tabii ki!.. ilk işimiz metal tabak ve bardakları kaldırmak oldu :) amerikan servisleri de sevmedik ve onlardan da kurtulduk :) yerine masa örtülerimizi örttük. yeni porselen tabaklarımız ve kalın cam bardaklarımızla yepyeni bir sofra kurduk. henüz yemek ve temizlikle ilgilenecek bir teyzemiz olmadığı için yemekleri de bendeniz yapıyorum. kişi sayısı ve porsiyon büyüklüklerini tutturmakta zorlandım ama arttı bile :D  
çok eski bir hava veren bu tabak ve bardakları kullanmıyoruz artık. çocuklarımızdan hemen geri dönüş aldık :)) daha sandalyeleri de yenileyeceğiz. yemek konusunda da porsiyonları daha rahat ayarlayabilirsem bakalım başlangıç için epey büyük iş halletmiş sayacağım kendimi. mutfak dolapları, kapkacak, erzak depolayacak kavanozlar vs her şeyleri elden geçiriyoruz. tencereleri yeniliyoruz. sağlığa zararlı her şeyi mutfaktan uzaklaştırıyoruz. 

mesela mutfak alışverişimizi kendi evimizle beraber yapıyoruz. olabildiğince hazır bir şey almıyoruz ve kendimiz hazırlıyoruz. ikindi kahvaltılarını özellikle paketli bir şeylerle geçirmek istemiyoruz. anaokullarının çoğunda  velilere gösterilenlerle çocuklara verilenler birbirinden farklı oluyor. biz kendi çocuklarımızı sağlıklı ortamlarda yetiştirebilmek adına bu işe girdiğimiz için bu konudaki hassasiyetimizi bütün çocuklar için aynı ölçüde görebileceksiniz. 

yoğurdumuzu burada mayalayacağız. ekmeğimizi kendimiz yapacağız. taze sıkılmış meyve suları içeceğiz. doğal malzemelerle, organik gıdalarla ve keşiflerle geçireceğiz günlerimizi.

yine çok heyecanlandım. hemen aşağıda yeni soframız :) daha neler neler olacak :) takipte kalın ;)

büşra :)

1 yorum:

  1. Büşracım tekrar hayırlı olsun :) inşallah gelip ziyaret etmeyi çok isterim, anaokullarında çalışan bi psikolog olarak bende kızımı nereye gönderebilirim diye şimdiden kaygılanıyodum artık bizimde okulumuz hazır :))

    YanıtlaSil